Yargıtay, 6 yaşındaki Umut'un ölümüyle ilgili davada yerel mahkemenin kararını onadı

Karabağlar ilçesinde 27 Ağustos 2012'de parkta oyun oynarken çıkan yangın sonucu belinden kurşunla ağır yaralanan 6 yaşındaki Umut Ceylan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Yapılan balistik incelemede, çocuğun ölümüne neden olan kurşunun, olaydan sonra başka bir suçtan tutuklanan ve “uyuşturucu kullanma, yaralama, hırsızlık” gibi suçlardan sabıkası bulunan Can Kayı'ya ait silahtan çıktığı belirlendi.

Hakkında dava açılan sanık, İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 11 Haziran 2014'te görülen duruşmada müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Yerel mahkemenin kararı, Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından Aralık 2016'da bozuldu ve sanık tahliye edildi.

Can Kayı yeniden yargılandı ve bu sefer beraat etti.

Kararın Yargıtay tarafından bir kez daha bozulmasının ardından yerel mahkeme sanıkları bir kez daha beraat ettirdi.

Ailenin itirazı üzerine karar tekrar Yargıtay'a gitti ve yine bozuldu. İzmir Beşinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dördüncü kez duruşma görüldü. 23 Şubat 2023'te görülen duruşmada sanık, “bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek” suçundan 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Tarafların itirazı üzerine Yargıtay'a gönderilen dosyada, “Eksik inceleme bulunmadığı, yargılama sürecinin usul ve hukuka uygun olarak yürütüldüğü, Eylemin sanık tarafından gerçekleştirildiği ve alınan raporların karar için yeterli ve uygun olduğu.”

Çoğunluğun görüşüne katılmayan daire başkanı karara karşı oy kullandı. Karşı oy gerekçesinde ise Umut Ceylan'ı taksirle öldürdüğüne dair kesin, somut ve inandırıcı bir delil elde edilmesinin mümkün olmaması nedeniyle Can Kayı'nın beraat etmesi gerektiği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir