TFF resmen açıkladı! Süper Lig'e yabancı VAR hakemi geliyor… Türk futbol tarihinde bu maçlar ilk kez olacak!Süper Lig

Türkiye Futbol Federasyonu'nun UEFA ve 5 Avrupa ulusal federasyonuyla yaptığı görüşmelerin ardından Trendyol, Süper Lig'in 32. haftasından şampiyonanın sonuna kadar kritik hafta maçlarında yabancı Video Yardımcı Hakem (VAR) görevlendirileceğini duyurdu.

TFF'den yapılan açıklamada, “TFF'nin, Avrupa'nın üst ligleri arasında yer alan İtalya, İspanya, Almanya, Hollanda ve Portekiz futbol federasyonlarına yaptığı Video Yardımcı Hakem (VAR) talebi, yetkili ulusal federasyonlar tarafından kabul edildi. ” ifadeler kullanıldı.

KATILACAKLARI MAÇLAR BELİRTİLDİ

Açıklamada, bu hafta yabancı VAR uygulamasına geçilecek maçların Ankaragücü-Gaziantep Futbol Kulübü, Fatih Karagümrük-Fenerbahçe ve Alanyaspor-Galatasaray olarak belirlendiği açıklandı.

İŞTE TFF'DEN O AÇIKLAMA:

çağ

“Türkiye Futbol Federasyonu'nun UEFA ve Avrupa'nın 5 ulusal federasyonuyla yaptığı görüşmeler sonrasında Süper Lig'in 32. haftasından lig sonuna kadar haftanın kritik maçlarında yabancı Video Yardımcı Hakem (VAR) görevlendirilecek.

TFF'ye göre Avrupa'nın en önemli liglerinden biri; İtalya, İspanya, Almanya, Hollanda ve Portekiz futbol federasyonlarına yapılan Video Yardımcı Hakem (VAR) talebi, ilgili ulusal federasyonlar tarafından kabul edildi.

Yabancı Video Yardımcı Hakem'in (VAR) görev yapacağı müsabakalarda iletişim dili Türkçe ve İngilizce olacaktır. Neden; İngilizce iletişim kurabilen AVAR, AVAR 2 ve VAR desteği, Video Yardımcı Hakem (VAR) ile birlikte görev yapacak.

Süper Lig'in 32. haftasında yabancı Video Yardımcı Hakemlerin (VAR) görevlendirileceği maçlar şöyle:

Ankaragücü – Gaziantep Futbol Kulübü

Fatih Karagümrük-Fenerbahçe

Alanyaspor-Galatasaray”

Gerçek zamanlı puanlama
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Çalhanoğlu'ndan Galatasaray'a sözler!  Çalhanoğlu'ndan Galatasaray'a sözler! “Yanlış anlaşıldım”
İki F.Bahçeli oyuncuya sert sözler!  İki F.Bahçeli oyuncuya sert sözler! “9 kişilik takıma karşı oynadılar”
Milli skorda tarihi fırsatı kaçırdık!  Ve Çeklerin sayı attığı maçın ardındanMilli skorda tarihi fırsatı kaçırdık! Ve Çeklerin sayı attığı maçın ardından

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir