Tayvan depreminin ardından 10 kişi hâlâ kayıp

Tayvan'da yaşanan depremin ardından kurulan Acil Durum Operasyon Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Hualien'in kuzeyindeki Taroko Ulusal Parkı'nda kaybolan aralarında Kanada vatandaşının da bulunduğu üç kişiye ulaşıldı.

Arama kurtarma ekipleri, halen kayıp olan 2'si Avustralya vatandaşı 10 kişiyi bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan depremin neden olduğu heyelan ve artçı sarsıntıların yolları ve geçitleri kapatması nedeniyle bölgede 636 kişi mahsur kaldı.

Çift yönlü otoyolların kapatılması nedeniyle ulaşımın aksadığı Taroko Milli Parkı çevresinde mahsur kalanların çoğu otel ve barınaklarda bekliyor.


Depremde 12 kişi öldü, 1.133 kişi yaralandı

Resmi verilere göre depremde şu ana kadar 12 kişi öldü, 1.133 kişi de yaralandı.

Deprem ve artçı sarsıntılar 24 heyelana yol açarken, 35 yol, köprü ve tünel de hasar gördü. Hualien ve çevresinde toplam 125 bina hasar gördü.

Depremin ardından ikisi büyüklüğü 6'yı aşan 500'den fazla artçı sarsıntı kaydedildi.


Tayvan'da deprem

3 Nisan'da Tayvan'ın doğu kıyısındaki Hualien şehrinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

ABD Jeolojik Araştırma Kurumu (USGS), depremin merkez üssünün Tayvan'ın doğu kıyısındaki Hualien şehrinin 18 kilometre güneyinde olduğunu bildirdi.

Tayvan Merkezi Meteoroloji İdaresi (CWA), depremin büyüklüğünü 7,2 olarak açıkladı ve bunun Tayvan'ı son 25 yılda vuran en güçlü deprem olduğunu söyledi.

Tayvan'da 21 Eylül 1999'da Taipei'nin 150 kilometre güneyindeki Jiji'de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremde yaklaşık 2.400 kişi hayatını kaybetmiş, 100.000'den fazla kişi yaralanmış ve binlerce bina yıkılmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir