Papa Francis, 15 yaşında ölen İtalyan nüfuz sahibi Carlo Acutis'in “kutsallaştırılmasının” önünü açtı

Carlo Acutis, genç yaşına rağmen Katolik inancını yaymak için teknolojiyi kullanmasıyla dikkat çekti. Özellikle Efkaristiya mucizelerini belgelemesi ve bu bilgilerin 2006 yılında lösemiden ölmeden önce bir web sitesinde derlenmesi, onu dini çevrelerde tanınmış bir figür haline getirdi.

REKLAM

Papa Francis, “bilgisayar becerilerini Katolik inancını yaymak için” kullanan ve Y kuşağının ilk resmi “aziz” olmasının önünü açan İtalyan bir gencin kısa hayatında ikinci bir “mucize” yaşadığını söyledi.

2006 yılında henüz 15 yaşındayken lösemiden ölen genç Carlo Acutis, gayri resmi olarak “Tanrı'nın nüfuz sahibi” olarak biliniyordu.

3 Mayıs 1991'de Londra'da doğan ve Milano'da büyüyen Carlo Acutis, kilise web sitesinin ve daha sonra Vatikan merkezli bir akademinin yönetimini devraldı.

Genç olmasına rağmen teknolojiyi Katolik inancını yaymak için kullanması dikkat çekti.

Özellikle Efkaristiya mucizelerini belgelemiş ve bu bilgileri bir web sitesinde toplamıştır. Öyle ki bu girişim onu ​​dini çevrelerde tanınan bir isim haline getirdi.

Perşembe günü yayınlanan açıklamada, Francis'in bu kararı (ikinci mucizeye atıf yaparak) Vatikan'ın azizlik dairesi başkanı Kardinal Marcello Semeraro ile yaptığı görüşme sırasında aldığı belirtildi.

Acutis, ilk mucizenin kendisine atfedilmesinin ardından 2020 yılında “Mutlu” ilan edildi.

Şimdi ikinci bir mucizenin atfedilmesi onun artık resmi olarak aziz mertebesine yükseltilebileceği anlamına geliyor.

Ancak Vatikan bunun ne zaman gerçekleşeceğine ilişkin ayrıntı vermedi.

Roma Katolik Kilisesi, yalnızca Tanrı'nın mucizeler gerçekleştirdiği, ancak gökte Tanrı'nın yanında olduğuna inanılan azizlerin, kendilerine dua eden insanlar adına şefaat ettikleri inancını benimser.

“Mucize” genellikle bir kişi tıbbi olarak açıklanamayacak şekilde iyileştiğinde ortaya çıkar.

“Aziz” ilan edilme süreci

Halkın ve Kilisenin Tanınması:

Carlo Acutis, genç yaşına rağmen Katolik inancını yaymak için teknolojiyi kullanmasıyla dikkat çekti. Özellikle Efkaristiya mucizelerini belgelemesi ve bu bilgilerin lösemiden ölmeden önce bir web sitesinde derlenmesi onu dini çevrelerde tanınmış bir figür haline getirdi.

Aziz ilan edilme sürecinde kişinin bir mucize yarattığına inanılması gerekir. Carlo Acutis'in onuruna Carlo'ya dua eden Brezilyalı bir çocuğun mucizevi iyileşmesi olarak yorumlandı. Bu 'mucize' Vatikan tarafından doğrulandı ve Carlo Acutis'in kanonlaştırılması sürecinde önemli bir adım olarak değerlendirildi.

  • Azizleştirme:

Carlo Acutis, 10 Ekim 2020'de İtalya'nın Assisi kentinde düzenlenen törende Papa Francis tarafından “yüceltildi”. Törende Carlo'nun hayatı ve Katolik inancına katkısı anlatıldı. Neşeliliği, bilgisayar becerileri ve kısa yaşamının ana teması haline gelen Efkaristiya'ya olan derin bağlılığının hikayeleri iş arkadaşlarıyla paylaşıldı.

Kanonlaştırma:

Carlo Acutis'in resmi olarak aziz sayılması için ona başka bir mucize atfedilmesi gerekiyordu. Papa'nın bugünkü kararı, kanonlaşma sürecinin son aşamasının tamamlandığı anlamına geliyor. Acutis'in “kutsallaştırma” süreci, genç yaşta büyük dini etkiye sahip olan kişilerin bile aziz olma yolunda ilerleyebileceğini göstermesi bakımından dikkate değerdir.

Carlo Acutis'in inancını yaymak için modern teknolojiyi kullanmasının onu özellikle genç nesiller için bir rol model haline getirdiğine inanılıyor.

REKLAM

Carlo Acutis ayrıca geçen yıl Portekiz'in başkenti Lizbon'da düzenlenen Dünya Gençlik Günü'nün de hamisi olarak “İnternet aracılığıyla Tanrı'yı ​​müjdelemedeki önemli rolü” nedeniyle ilan edilmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir