Murat Kurum'dan İliç açıklaması! “Karşılıklı anlaşmayla alındı”

Murat Kurum, İliç'te meydana gelen maden kazasına ilişkin sosyal medyadan bir açıklama yaptı. Kurum, olayın yerel seçim sürecinde de siyasi malzeme olarak kullanıldığını belirtti. Murat Kurum, konunun henüz kurumlara iletilmeyen bilirkişi görüşüyle ​​CHP temsilcileri tarafından yeniden gündeme getirildiğini belirterek, şöyle konuştu: “Öncelikle Sayın Özel yaptığı açıklamada 'teknik açıdan tamamen yetersiz ve eksik olduğunu' belirtti. Hukuki açıdan tamamen hatalı, siyasi açıdan ise tamamen kasıtlı ve amaçlıdır.” “Siyasi manipülasyon yaptı, algı yaptı ve yalan söyledi” dedi.

“ORTAK GÖRÜŞLE ALINDI”

Kurum, söz konusu firmaya teslim edilen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun bakanlık döneminde bahsedildiğini belirterek şunları kaydetti:

“ÇED sürecinde sadece kapasite artışının çevreye etkisi değerlendirilip onaylanıp onaylanmamaktadır. ÇED kararları sadece Bakanlığın yaptığı değerlendirme sonrasında alınan kararlar değildir. ÇED süreçlerinde ilgili kurumların değerlendirmeleri yapılır. teknik-bilimsel esaslara dayalı çalışmalar sonucu ortaya çıkan kurum ve kuruluşlar ile komisyonun çalışmaları dikkate alınmıştır.” “Bugün konuştuğumuz ÇED kararı, 21 kurum ve kuruluşun İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu üyelerinin olumlu ve ortak görüşüyle ​​alınmıştır.”

Kurum, siyasetin milletin hizmetinde bir araç olduğunu teyit ediyor; Bunun yalan, iftira ve haksız suçlamalarla desteklenebilecek bir olay olmadığını vurgulayarak, “Eğer ulusun hayatı bir yerlerde tehlikede ise, siyaset orada biter. Bay Ozel'e bir tavır almaya çağırıyorum. Hak ve adaleti, halkımızın sağlığını ve yaşamını siyaset aracı olarak kullanmamalıyız.”

Kaynak: DHABu içerik Recep Demircan tarafından yayınlanmıştır.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Dünyaca ünlü aktör Robert De Niro'dan Trump'a sert sözler: O bir palyaçoDünyaca ünlü aktör Robert De Niro'dan Trump'a sert sözler: O bir palyaço
Yediği tavuk dönerin fiyatının çok yüksek olduğunu öğrenince büfeyi vurdu.Yediği tavuk dönerin fiyatının çok yüksek olduğunu öğrenince büfeyi vurdu.
Oldu bittiye fırsat verilmeyecekOldu bittiye fırsat verilmeyecek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir