Mahallenin 46 yıllık 'patron dedesi' son seçimi kaybetti

Muratpaşa ilçesi Yeşilbahçe Mahallesi'nde “dede muhtarı” olarak tanınan Nurettin Eyiler, 39 yaşında başladığı muhtarlığı 46 yıl kesintisiz olarak sürdürdü.

Bisikletiyle mahallenin her köşesini gezen Eyiler, tespit edilen sorunları yetkili makamlara bildirerek çözüme kavuşturdu. Görev yaptığı süre boyunca mahallenin her sorunuyla ilgilenen Eyiler, kendi imkanlarıyla müdür odasına Atatürk büstü yaptırdı ve binanın çevresine çiçekler dikti.

31 Mart 2024 yerel yönetim genel seçimlerinde mahalle sakinlerinin kendisini aday göstermeye zorlaması nedeniyle yeniden şefliğe aday olduğunu söyleyen Eyiler, seçimde beklediğini alamadı. 3 adayın yarıştığı seçimlerde Nurettin Eyiler ve Ahmet Çiviler'i geride bırakan Mehtap Gökçe yeni lider oldu. Gökçe 4 bin 194 oy alırken, Nurettin Eyiler ise 2 bin 990 oy aldı.


“Atatürk'ün büstüne ve çiçeklerime sahip çıkmanızı istiyorum.”

Seçimi kaybeden Eyiler, müdürlük binasında eşyalarını toplamaya başladı.

Eyiler, şöyle konuştu: “Seçim garantili sanıyorduk ama olmadı. Umarım işe yarar. Atatürk'ün büstüne ve çiçeklerime iyi bakmanızı istiyorum. Büstünü kendim temizleyeceğim o yüzden ihmal etmeyeyim.” o.” temizlik. Ben de çiçeklerime iyi bakayım. Bundan sonra yine mahallenin etrafında bisikletle dolaşacağım.”

Mahalledekilerin “Bir sorun olursa yine ararız” dediğini anlatan Eyiler, “Zaten eşim istemedi. Kaçırdığıma çok sevindi. Bundan sonra ben alırım. Mahallede, evde işimi hallediyorum.”

Mahallede yaşayan Şahinler Kılınç, “Üzüldüm. Yıllardır alışkanlık haline geldi. Ben Nurettin Amca'nın yaşadığı yerde yaşıyorum, duyunca ben de şaşırdım.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir