Hyundai IONIQ 5 N eN1 Cup, yarış dünyasında yeni bir dönem başlatıyor. – SPOR DALLARI

Hyundai Motor Company, resmi test turu sırasında “IONIQ 5 N eN1 Cup” yarış arabasını tanıttı. Ödüllü IONIQ 5 N yüksek performanslı elektrikli aracı temel alan bu benzersiz elektrikli yarış otomobili, sürdürülebilirliğiyle öne çıkan IONIQ 5 N, yarış dünyasında yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor.

IONIQ 5 N eN1 Cup, mevcut modelden daha güçlü bir aktarma organına ve daha büyük pil kapasitesine sahip olan IONIQ 5 N ile aynı güçlü elektronik sistemi kullanıyor. IONIQ 5 N, hızlı hızlanması ve 650 HP'ye varan yüksek gücüyle dikkat çekse de, pist sürüşü için de yüksek dayanıklılığa sahip. N markasının ilk yüksek performanslı EV modeli olan N tabanlı IONIQ 5 yarış otomobili, tamamen motor sporlarının geleceği için tasarlandı ve A'dan Z'ye özel olarak geliştirildi.

Elantra N TCR gibi N1 sınıfı için geliştirilen IONIQ 5 N eN1 Cup, üst düzey pist performansıyla birinci sınıf bir yarış otomobili. Tüm bunların üstüne; Bu yıl tanıtılacak yeni eN1 sınıfı, ekiplerin tek bir üreticiye bağlı kalmadan çeşitli lastik marka ve modelleri ile iş birliği yapmasına da olanak tanıyacak.

IONIQ 5 N eN1 Cup yarış arabası, yeniden tasarlanmış bir gövde kitine sahiptir. Alçak ve geniş çamurluklara, daha iyi yol tutuşu için daha geniş lastiklere, ön spoyler ve arka kanatlarla artırılmış bastırma kuvvetine ve geliştirilmiş aerodinamik performansa sahip çok güçlü bir model.

Gelişmiş güvenlik önlemleri için takla kafesleri, yarış koltukları ve emniyet kemeri gibi temel güvenlik özellikleriyle donatılan araç, yarışlarda güvenliği en üst düzeyde sağlamak amacıyla yalnızca elektrikli yangınlar için özel olarak geliştirilen yangın söndürücülerle donatıldı.

Ancak duman sensörü ve şarj portunun yerinin değiştirilmesi gibi ek güvenlik önlemleri de uygulamaya konuldu. 650 beygir gücündeki elektrikli yarış otomobili, çok yakın gelecekte içten yanmalı yarış otomobillerinin yerini alacak ve motor sporlarında yeni bir dönemin başlangıcını temsil edecek.

IONIQ 5 N eN1 fincan Teknik özellikler

Motor: Ön 166 kW / 226 HP, Arka 282 kW / 383 HP (Toplam: 650 HP)

GSYH: 84,0 kWh

Yükleme sistemi: 800V ve 400V çoklu şarj sistemi

Maksimum şarj kapasitesi: 350 kilovat

Şarj süresi: %10~80 18 dakika (optimum koşullar altında)

Süspansiyon: İki yönlü ayarlanabilir amortisörler, kamber ayarlı sürüş yüksekliği

Frenler: Önde 6 pistonlu, arkada 4 pistonlu monoblok kaliperler

Lastik ve jant: 18” N Motorsport kaygan lastikler ve karbon jantlar

Harici: Yüksek bastırma kuvvetine ve geniş çamurluklara sahip N Motorsport aerodinamik gövde kiti

Emniyet: FIA onaylı çok noktalı kaynaklı takla kafesi (Ek J), N Motorsport yarış koltuğu, N Motorsport emniyet kemeri, yüksek gerilim kapatma anahtarı, yüksek gerilim uyarı göstergesi, duman sensörü, taşınabilir şarj portu,

Ağırlık: 1.970 kilogram

Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir