Filistinli Çoban: ABD Gazze'deki soykırımın suç ortağıdır

İşgal altındaki Batı Şeria'nın tarihi şehri Beytüllahim'deki Evanjelik Lüteriyen Doğuş Kilisesi'nin lideri olan Papaz İshak, Paskalya Arifesi vaazında “Gazze'deki soykırıma” odaklandı.

Bunun normalleştirildiğini belirten İshak, şunları söyledi: “Bunu asla kabul etmemeliyiz. Çocukların açlıktan ölmesini kabul edemeyiz. Nasıl ki Filistin'de apartheid ve ondan önce Güney Afrika'da soykırım da normalleştirildi?” Bu modern sömürgecilikten çıkar sağlayanlar bizi kendileriyle eşit görmüyorlar.” “Ortaya çıktı. Soykırımı normalleştiren bir söylem geliştirdiler” dedi.

Avrupa'daki kiliseleri suçlayan ve bu kiliselerin en büyük eksikliğinin cesaret olduğunu belirten İshak, şöyle konuştu: “Gerçeği biliyorlar. Ama sonuçlarından korktukları için doğruyu söylemiyorlar.”


Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin ateşkes kararı alması 5 aydan fazla sürdü

Gazze'deki saldırı, abluka ve kıtlığın üzerinden 170 günden fazla zaman geçtiğini hatırlatan İshak, “Dünya liderlerinin biraz vicdan sahibi olduğunu sanıyordum ama görünüşe göre yanılmışım.”

İnsanların hastalık, açlık ve susuzluktan öldüğü Gazze'de yeni bir soykırım evresinin başladığını anlatan İshak, şöyle konuştu: “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) ateşkes kararı vermesi 5 aydan fazla sürdü. 13 bini çocuk 32 bin kişi öldürüldü ama yine de sahada yaşandı.” “Hiçbir şey değişmedi. Bu çok geç alınmış bir karar ve bizim için hiçbir şey ifade etmiyor” dedi.


“ABD'den İsrail'e silah akışı durdurulsaydı tüm bunlar 3 günde biterdi”

Bazı kişilerin, söz konusu kararla ilgili veto yetkisini kullanmadığı için ABD'ye “teşekkür etmeleri gerekiyormuş” gibi davrandıklarını kaydeden İshak, şöyle devam etti:


“Kesinlikle hayır, aslında onlar da suç ortağı. ABD, İsrail'i silahlandırmak için yeni ve büyük bir füze yükü gerçekleştirdi. Şimdi ABD'den silah akışı durursa her şey 3 gün içinde biter. Ama bunu yapmak yerine bunu yapmak yerine” Bizi öldürmek için İsrail'e füze gönderiyorlar.” “Sonra da bazı gıda paketleri… Bu doğrudan soykırıma katılmak anlamına geliyor.”

İshak, son olarak İsrail'e Uluslararası Adalet Divanı'nda soykırım davası açan Güney Afrika Cumhuriyeti'ne ve ateşkes kararı alınması çabalarına öncülük eden Cezayir'e teşekkür etti.

BM Güvenlik Konseyi'nin 25 Mart'ta yaptığı oylamada, Ramazan ayında Gazze'de derhal ateşkes sağlanmasını, kalıcı ve sürdürülebilir bir ateşkese dönüşmesini öngören karar tasarısı kabul edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir