BM: Gazze'de güvenli bölge olduğu yönündeki iddialar asılsız ve yanıltıcıdır

Lazzarini, İsrail'in kara saldırısı düzenlediği Refah kentinde Filistinlilerin zorla yerinden edildiğini sosyal medya hesabı X'te paylaştı.

İsrail'in saldırılarının devam ettiği Gazze'de Filistinlileri zorla yerinden etmesinin devam ettiğini iddia eden Lazzarini, “Göç tekrar tekrar devam ediyor.” dedi.

Lazzarini, bu durumun Refah halkını mümkün olan her yere kaçmak zorunda bıraktığını vurguladı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana çoğu insanın ayda ortalama bir kez olmak üzere pek çok kez yerinden edildiğine dikkat çeken Lazzarini, “Hiç bulamadıkları güvenliği umutsuzca aradılar” dedi.

Lazzarini, bazılarının bombalanan UNRWA barınaklarında kalmaktan başka seçeneği olmadığını vurgulayarak, şunları söyledi: “Bunun güvenli bir bölge olduğu iddiası yanlış ve yanıltıcıdır. “Gazze'de hiçbir yer güvenli değil” dedi.

UNRWA, 300.000 Filistinlinin Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinden göç etmek zorunda kaldığını tahmin ettiğini bildirdi.

İsrail ordusu, 7 Mayıs'ta Refah'ın doğusuna kara saldırısı başlattığını ve Refah sınır kapısının Mısır'a açılan Filistin tarafının kontrolünü ele geçirdiğini duyurdu.

İsrail Güvenlik Kabinesi'nin, güneydeki saldırılardan kaçan yaklaşık 1,5 milyon kişinin Gazze'ye sığındığı Refah kentindeki kara saldırılarının “alanının genişletilmesine” ilişkin kararı 10 Mayıs'ta onayladığı bildirildi.

İsrail ordusunun işgal ettiği bölge aynı zamanda Gazze'ye insani yardımların girişinde ana geçiş noktası olan ve Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin bölgeyi terk etmek için kullandıkları tek geçiş noktası olan Mısır sınırındaki Refah sınırını da içeriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir