18 seçmenle yedinci kez köyünün muhtarı oldu: “Bir daha aday olmayacağım” – Son Dakika Türkiye Haberleri

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine bağlı 7 aile ve 18 seçmenin bulunduğu Asmacık köyünün muhtarı Ahmet Coşar (67), resmi olmayan sonuçlara göre yedinci dönemine seçildi. Ahmet Coşar, “Bu görev benim son görevim. Bundan sonra aday olmayacağım. İşi gençlere bırakacağım.”

Yayınlanma: 31.03.2024 – 21:07

Abo Ol

Google Haberleri

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesi merkezine 25 kilometre uzaklıkta, 500 yıllık geçmişi, 7 ailesi ve 18 kişilik nüfusuyla tamamı seçmen olan 30 yıllık Asmacık köyünün muhtarı Ahmet Coşar, seçimlerde tek aday olarak kendisini sundu. yedinci döneminde. 1994 yılında 60 seçmenin oyunu aldıktan sonra 6 dönem üst üste muhtarlık görevini sürdüren Ahmet Coşar, artık 60-80 yaş arası 18 seçmenin bulunduğu köyünün tek başkan adayı oldu. 31 Mart Yerel Yönetimler Genel Seçimi kapsamında bugün köyden 17 seçmen 1092 numaralı sandıkta oy kullandı. Resmi olmayan sonuçlara göre 17 geçerli oyundan 13'ünü alan Coşar, yedinci kez genel başkan seçildi. Anketlerde 4 geçersiz oy çıktı.

'KÖYÜ BEKLEMEK İÇİN ŞEF OLDUM'

Ahmet Coşar, “Köyümüzde seçmen sayısı 18. Altıncı dönemim bitti. Bu son dönemim. Bundan sonra aday olmayacağım. Gençleri aday göstereceğim. Biz yaşlıyız. . Artık genç olmalılar. Şefliğe aday olan bir arkadaş vardı, Sandıklı'daydı. “Gelmedi, çekildi. Ben de köyü bekleyen şef oldum. Zaten burada öyle biri yok. Kışın 3 ailede 6 kişi kalıyor. Yazın 3-4 aile geliyor” dedi. Muhtar Ahmet Coşar'ın oğlu Ferudun Coşar ise şunları söyledi: “Babam 6 dönem ilçe başkanlığı yaptı. Şu anda 7. dönem için seçilmiş durumda. Mümkün olursa bir sonraki dönem aday olacağım. Babam köyümüzde çok yardım gördü. Kaldırımları döşedi, yolları yaptı. Eğer babam bunu yapamıyorsa ben ne zaman köy muhtarı olacağım. “Çocuk oyun alanı lazım, yaptıracağım. Mezarlık kurulacak, yaptıracağım. Köyümüze dönmek için yapabileceğimiz bir şey yok ama devlet yanımıza fabrika falan yapsa köye bir geri dönüş olabilir” dedi.

Cumhuriyet Tatil otel rezervasyonu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir