Tadilat nedeniyle öğrenciler teneffüslerde camilere gitmek zorunda kalıyor – Son Dakika Eğitim Haberleri

Aydın Koçarlı İlçesi'ndeki Mersinbeleni İlk ve Ortaokulu'nda yenileme çalışmaları 2024-2025 eğitim-öğretim yılı başlamasına rağmen devam ediyor. Okul içindeki tuvaletler henüz yapılmadığından çocuklar, yakınlardaysa kendi evlerinden, değilse çevredeki evlerden veya camilerden temizlik ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kalıyor. İş araçları da okul bahçesinde dolaşıyor.

“TEHLİKE BÜYÜK”

Tadilattan kaynaklanan molozlar çocuklar için de tehlike oluşturuyor. Eğitim-İş Aydın Şube Başkanı Şaban Özdemir ise tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Geçmişten ders alınması gereken pek çok örnek varken, bunların dikkate alınmasıyla sağlıklı ve güvenli bir eğitim ve öğretim ortamı sağlanamaz. olası riskler. Hem öğrencilerimizin hem de eğitim çalışanlarımızın hayatını tehlikeye atıyor” dedi. Yetkililerin sorunun çözümüne yönelik herhangi bir önlem almadığını vurgulayan Özdemir, şöyle konuştu: “Daha önce Koçarlı ilçesi milli eğitim müdürü Osman Arıkoğlu, Şeyh Menzil'e olan bağlılığını sosyal medyada paylaşmıştı. Keşke öğrencilerin ve eğitim emekçilerinin hayatlarının tehlikede olduğu bir dönemde, okulların sorunlarının çözümü konusunda şeyhine ve mesleğe bağlılığı konusunda biat etmiş olsaydı. “Eğer sözüne sadık kalsaydı” dedi.

'İHMALLER ZİNCİRİ'

Konuya velilerin de tepki gösterdiğini vurgulayan Özdemir, şöyle konuştu: “İhmal yapanlar hakkında soruşturma başlatılmalıdır. Kamuoyu olarak çocuklarımızın canını hesaba katmayanların işten atılmasını bekliyoruz.” Geçtiğimiz yıl Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Arıkoğlu, şeyh olarak ettiği yemini yanlışlıkla telefon mesajlaşma uygulamasında paylaşmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir