Şerbetli tatlıların en pratiki: Masterchef Kalburabastı Tarifi – Haber Dakika Gurme Haber

Kalburabastı Türk mutfağının vazgeçilmez şerbetli tatlılarından biridir. Özellikle bayram sofralarında ve özel günlerde sıklıkla yapılan bu tatlı, içerdiği fındık ve şerbet sayesinde hem lezzetli hem de doyurucudur. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu tarif ile misafirlerinize veya ailenize leziz bir tatlı ikram edebilirsiniz. Kuyu, Bu tatlı nasıl yapılır, şerbetli tatlıların en pratiki hangisidir? İş yerinde, MasterChef Kalburabastı Tarifi…

Kaburga tarifi

Malzemeler

Hamur için:

125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

1 bardak sıvı yağ

1 bardak yoğurt

1 yumurta (ayrılmış sıvı)

2 yemek kaşığı pudra şekeri

1 paket cam tozu

1 Paket Vanilin

Bir miktar un (yaklaşık 3-3,5 su bardağı)

İç mekan için:

1 su bardağı kıyılmış ceviz

Şerbet için:

2 su bardağı pudra şekeri

2 bardak su

Birkaç damla limon suyu

Kalburabastı Yapımı

Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın.

Kaynattıktan sonra birkaç damla limon suyu ekleyip 10 dakika daha kaynatın.

Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve yumurta sarısını derin bir kaba alın.

Şekeri, vanilyayı ve mayayı ekleyip karıştırın.

Daha sonra unu kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kesin. Elinizle yuvarlayıp düzleştirin.

Ortasına fındıkları koyup hamuru kapatın ve oval veya klasik kalburabastı şekli verin.

Kalburabastların üzerine çatalla veya kalburla desen yapabilirsiniz.

Fırını 170 dereceye ısıtın.

Şekil verdiğiniz tatlıları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika hafif altın rengi oluncaya kadar pişirin.

Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğuyan şerbeti dökün.

Şerbetin koyulaşması için tatlıları en az 1-2 saat dinlendirin.

Tamamen çekilmiş şerbeti servis tabağına yerleştirin.

Dilerseniz üzerini dövülmüş cevizle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir