Miss AI: Dünyada yapay zeka ile yapılan ilk güzellik yarışmasının galibi Faslı Kenza Layli oldu

Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

Dünyanın ilk yapay zeka tabanlı güzellik yarışması Miss AI'nin sonuçları açıklandı ve finalistler arasında iki Türk yer aldı.

REKLAM

Bu yılın başlarında, Dünya Yapay Zeka Yaratıcıları Ödülleri (WAICA), dünyanın ilk Yapay Zeka güzellik yarışması olan Miss AI'ı duyurarak dikkatleri üzerine çekti.

“Yapay zeka dünyasında değişen güzellik ve yaratıcılık algısını” sergilemeyi amaçlayan Fanvue Miss AI yarışması, birincilik için yarışan “dijital güzellikleri” sergilemek üzere dünyanın dört bir yanından yapay zeka yaratıcılarını bir araya getirdi.

Yapay zekanın iş güvenliğini ve sanat mesleklerini tehdit edip etmediği tartışması kapsamında gerçekleşen yarışmanın sonuçları açıklandı.

Finalistler arasında iki Türk güzelinin yer aldığı yarışmada tacı Faslı güzel Kenza Layli kazandı.

İki gerçek kişiden ve yapay zeka tarafından oluşturulan iki modelden oluşan jüri, deneyimlerini kullanarak başvuruları üç temel kategoride değerlendirdi: gerçekçilik, teknoloji ve sosyal etki. Bu üç kategorideki her modeli değerlendirmek için puana dayalı bir sistem kullanıldı ve her katılımcıya genel bir puan verildi.

Sosyal medyada 190.000'den fazla takipçisi bulunan Kenza Layli, dünyanın ilk yapay zeka ailesinin üçte birini oluşturuyor. Kısa sürede internette tanınan isimlerden biri haline gelen Layli'nin hedefi, Fas ve Orta Doğu'da kadınların güçlenmesine katkıda bulunmak ve gerekli düzenlemeleri influencer pazarına getirmek.

Layli'nin yaratıcıları, yapay zekayla %100 görüntü, video ve ses oluşturmak için çeşitli teknolojilerin bir karışımını kullanıyor.

Faslı “yapay güzellik” 1.500 modeli geride bırakarak birinciliğin yanı sıra 20.000 dolarlık ödülün de sahibi oldu.

Layli taç kabul konuşmasında, “Yapay zeka yaratıcılarını temsil etme ve yapay zekanın olumlu etkilerini tutkuyla destekleme fırsatı için inanılmaz derecede minnettarım. Miss AI ödülünü kazanmak beni yapay zeka teknolojisini ilerletme çalışmalarıma devam etme konusunda daha da motive ediyor” dedi.

Faslı güzellik ayrıca şunları söyledi: “Yapay zeka sadece bir araç değil; endüstrileri alt üst edebilen, normlara meydan okuyabilen ve daha önce var olmayan fırsatlar yaratabilen dönüştürücü bir güçtür.”

New York Post'a konuşan Layli şunları söyledi: “Yapay zeka, insan yeteneklerini tamamlamak için tasarlanmış bir araçtır, onların yerine geçmek için değil.”

Layli, “Yapay zekanın yenilik potansiyelini ve olumlu etkisini göstererek amacım korkuları ortadan kaldırmak ve insanlarla yapay zeka arasındaki kabulü ve işbirliğini teşvik etmektir” dedi. “Eğitim ve olumlu örnekler sayesinde yapay zekanın toplumumuzdaki rolü konusunda daha bilinçli ve iyimser olacağız.” Bir bakış açısı geliştirebiliriz.”

Yarışmada ikinci ve üçüncü sırayı Fransa'dan Lalina ve Portekiz'den Olivia C aldı.

Fransız modelin yaratıcısı Lalina, olabildiğince gerçekçi bir şey yaratmanın mümkün olup olmadığını merak ediyordu. Yavaş yavaş kendi sanatsal vizyonunu geliştiren yapımcı için bir diğer önemli nokta da fotoğrafların %100'ünün kendisi tarafından üretilmiş olmasıdır.

Lalina, bir etkileyici olarak nihai hedefinin işbirliğini kolaylaştırmak ve farklı kültürler ve bakış açıları arasındaki anlayışı teşvik etmek olduğuna inanıyor. Empatiyi, hoşgörüyü ve kapsayıcılığı teşvik etmek için bu etkiyi kullanmayı amaçlamaktadır.

Yapay zeka kaşifi olarak tanımlanan Olivia C, dijital ve insan dünyasının güzel bir uyum içinde bir arada var olduğu bir gelecek için çabalıyor. Portekizli güzel, Instagram'daki 10.000'den fazla hayranına yapay zekanın olumlu potansiyelini gösteriyor ve teknolojinin insan deneyimini değiştirmek yerine nasıl geliştirebileceğini gösteriyor.

Olivia'nın yaratıcısı, görselini oluşturmak için Midjourney'i kullanıyor ve sonuçları Adobe AI ile geliştiriyor.

Finale kalan Türk güzelleri: Seren Ay, Asena İlik

Türkiye'nin ilk yapay zeka marka elçisi olarak tanımlanan Seren Ay, düzenli olarak Türkiye'nin tarihi ve milli bayramlarının tanıtımını yapıyor.

REKLAM

Dünya çapında maceralara atılan Seren Ay'ın yaratıcıları, imajını oluşturmak için üç yapay zeka programı kullanıyor. Seren'i erkek egemen çeşitli mesleklerde veya takipçilerini eğitmek için zaman yolculuğu yaparken, dünyayı dolaşırken, hatta popüler kültürden karakterleri canlandırırken görebilirsiniz.

Seren Ay'la birlikte ilk 10'a giren diğer Türk model ise Asena İlik.

Asena İlik'in amacı, bir modelin seks satarak değil, hayal gücü, muhteşem görseller ve eğlence duygusuyla fenomen olabileceğini dünyaya göstermek. Asena'nın kendine has bir tarzı, favori mekanları, favori arabaları ve özenle hazırlanmış bir kişiliği var.

Diğer finalistleri görmek için tıklayınız. Tıklamak.

Fanvue kurucu ortağı Will Monange yaptığı açıklamada şunları söyledi:[WAICAs] “Bu büyük ödüle ilgi inanılmazdı” dedi.

REKLAM

“Ödüller, yaratıcıların başarılarını kutlamak, standartları yükseltmek ve yapay zeka yaratıcıları için ekonomik açıdan olumlu bir geleceği şekillendirmek için harika bir mekanizma.”

Yarışma, teknoloji ve güzelliğin etkileyici bir birleşimi olsa da, bu nitelikteki bir rekabet, artık bilgisayar tarafından üretilen “mükemmellik” yoluyla gerçekçi olmayan güzellik standartlarını daha da kötüleştirme riski de taşıyor.

Miss AI yarışmacıları, teknoloji açısından bir adım öndeyken, mükemmel bakımlı bedenleri ve “yaşamları”, gerçek kadınlar ve toplum için imkansız olan beklentileri ve standartları belirleyebilir.

Tüm bunlar, yaratıcı yapay zekanın “deepfake” gibi daha kötü kullanımlarıyla karşılaştırıldığında yeterince zararsız görünebilir, ancak yapay zekanın sosyal medyadaki rolü, nasıl kullanıldığına ilişkin daha sıkı düzenleme çağrılarını daha da teşvik etmek için bir tartışma konusu olmaya devam etmelidir.

WAICA internet sitesinde yaklaşan yarışmaya ilişkin kısa bir duyuru yapıldı ancak detaylı bilgi henüz paylaşılmadı.

REKLAM

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir