Milletvekili Gozi: Elon Musk yasalarımıza saygı duymazsa X'i Avrupa'da tamamen yasaklayacağız

Milletvekili AP Gozi, Elon Musk'un AB yasalarına uymaması halinde X'in Avrupa'da tamamen yasaklanacağını söyledi.

REKLAM

İtalyan gazetesi La Repubblica'da Pazartesi günü yayınlanan bir rapora göre milyarder işadamı Elon Musk'a ait sosyal medya platformu X, Avrupa'da tamamen yasaklanabilir.

Haberde, Avrupa Demokrat Partisi genel sekreteri, Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi ve parlamentodaki Renew grubunun başkan üyesi Sandro Gozi'den şu sözler yer alıyor: “Elon Musk, AB Hizmetlerinin dijital kurallarına saygı göstermezse Kanun (DSA), AB Komisyonu kıtasal operatörlerden X'i engellemelerini isteyecek.”

Gozi ayrıca, en uç ihtimalde Komisyon'un platformun Avrupa Birliği (AB) topraklarında tamamen yasaklanmasını talep edeceğini belirtti.

Söz konusu açıklama, Musk ile AB arasında son haftalarda artan gerilim dönemine denk geldi.

Geçtiğimiz haftalarda Musk'ın Amerika Birleşik Devletleri (ABD) seçimlerinde Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump ile X hakkında yaptığı canlı röportaj AB'nin tepkisine yol açmıştı.

Röportajdan önce AB'nin iç pazardan sorumlu üyesi Thierry Breton, Musk'u DSA kapsamındaki yasal yükümlülüklere uymaya çağırdı.

Breton hakkındaki gönderisinde

Breton'un bu açıklamalarıyla, özellikle Musk'ın bizzat kışkırtmakla suçlandığı İngiltere'deki son ayaklanmalarda X'in rolüne atıfta bulunduğu düşünülüyordu.

Musk'a benzer bir uyarı Temmuz ayında yapılmış ve Avrupa Komisyonu X'in DSA'yı ihlal ettiğini açıklamıştı.

Ancak Musk, Avrupa Komisyonu'nun kendisine yasa dışı bir “gizli anlaşma” teklif ettiğini iddia ederek şunları söyledi: “Avrupa Komisyonu X'e yasa dışı bir gizli anlaşma teklif etti: Konuşmaları kimseye söylemeden sessizce sansürleseydik, bizi cezalandırmazlardı.”

Musk daha sonra Avrupa Komisyonu'na dava açtığını duyurdu.

Facebook, YouTube ve diğer platformları Avrupalı ​​kullanıcıları korumaktan ve zararlı içerik ile dezenformasyonu ortadan kaldırmaktan sorumlu tutan kapsamlı bir düzenleme seti olan DSA, geçtiğimiz Şubat ayında yürürlüğe girdi.

X, DSA'yı ihlal eden ilk platform olmasına rağmen olası bir cezanın, platformun küresel gelirinin %6'sına eşdeğer ağır bir para cezası olacağı biliniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir