LGS sınavı kayıt dokümanı yayınlandı mı? LGS sınavı kayıt dokümanı ne zaman yayınlanacak? – Son dakika eğitim haberleri

Bu yıl 2 Haziran'da yapılacak olan LGS sınavı için tüm gözler giriş belgesinde. Peki LGS sınavı kayıt dokümanı yayınlandı mı? LGS sınavı kayıt dokümanı ne zaman yayınlanacak?

LGS SINAVINA KAYIT BELGELERİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Yönergeye göre, fotoğraflı sınav kayıt belgesi 24 Mayıs 2024 tarihinden itibaren okul müdürleri tarafından elektronik ortamda alınıp mühürlenip onaylanarak öğrencilere teslim edilecek.

Sınava gelirken öğrencilerin fotoğraflı giriş kartlarını ve geçerli kimlik belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekecektir.

Sözel ve sayısal bölümlerde her alt test için doğru ve yanlış cevap sayısı belirlenecektir. Her öğrencinin her bir alt teste ait ham puanı, ilgili teste ilişkin doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacaktır.

OTURUM BİLGİLERİ

İlk oturumda öğrencilere İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak kuralları ile yabancı dil derslerine ilişkin toplam 50 soru sorulacak ve cevaplamaları için 75 dakika süre verilecek. İkinci oturumda öğrencilere matematik ve fen derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve cevaplamaları için 80 dakika süre verilecek.

LGS SINAVI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuçları 28 Haziran 2024 tarihinde www.meb.gov.tr ​​adresinde duyurulacaktır. Sınav sonuç belgeleri öğrencilere posta yoluyla gönderilmeyecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir