Kripto topluluğundan Elon Musk'a tam destek

Kripto topluluğunun üyeleri, 30 Ağustos'ta bir Yüksek Mahkeme yargıcının Brezilya'da X'in askıya alınmasına karar vermesinin ardından sosyal medyada hayal kırıklıklarını dile getirdi.

“Brezilya yasaklama konusunda kesinlikle çılgın.

Kripto topluluğu olumsuz tepki veriyor

“MrMoontastic.eth” isimli başka bir kullanıcı ise şunları söyledi: “Brezilya boğa koşusu haberlerini takip etmeyeceğiz. Çok üzücü.”

Kaynak: Başkan

Duyurunun ardından bir kripto analisti, Bitcoin (BTC) gibi merkezi olmayan para birimlerinin önemi hakkında yorum bile yaptı.

Glassnode baş analisti James Check, “Merkezi olmayan, sansürlenemeyen, dijital, küresel bir parasal varlığın şu anda dünyaya faydalı olup olmayacağını merak ediyorum” dedi.

Analist: “Bunun gibi bir şey inşa eden var mı?” diye ekledi.

İlgili: Brezilya, küresel piyasaların önünde dünyanın ilk Solana spot ETF'sini başlatmaya hazırlanıyor

Bu arada teknoloji avukatı Preston Byrne, Brezilya'nın X'e karşı mücadelede “başarılı” olması halinde diğer ülkelerin de onu takip edebileceğine inanıyor.

Byrne, X gönderisinde “Brezilya X'i yenebilirse AB, İngiltere, Avustralya ve Kanada X'i yasaklayacak” dedi.

Byrne, “Eğer X Brezilya'yı yenerse, dünya çapındaki sansür rejimleri Amerikalılara karşı etkisiz kalacak ve hızla çökecektir” diye ekledi.

Musk'a kesin bir son tarih verildi

Yasak, Elon Musk'un sosyal medya platformuna yasal temsilci atamayı reddetmesinin ardından geldi.

30 Ağustos'ta Cointelegraph, Yargıç Alexandre de Moraes'in, 29 Ağustos'a kadar yasal bir temsilci atamaması halinde Musk'un X'in Brezilya'daki faaliyetlerini durdurma niyetini uyguladığını bildirdi.

Moraes, X'i eski Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro hakkında yanlış bilgilere izin vermek ve bu bilgileri teşvik etmek nedeniyle araştırıyordu.

Kaynak: DogeTasarımcı

Sosyal medya şirketi 17 Ağustos'ta Brezilya'daki faaliyetlerini durduracağını ancak hizmetin tüm Brezilyalı kullanıcılar için çalışmaya devam edeceğini duyurdu.

Mağaza: 'İşler daha da kötüye gidecek gibi görünüyor': Peter McCormack yeni podcast'i sunuyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir