Dev gölün dibinde 540 milyar dolar değerinde beyaz altın bulundu – Son Dakika Hayat Haberleri

Bir Amerikan eyaletindeki en büyük göl Salton Denizi, Enerji Bakanlığı tarafından finanse edilen araştırma kapsamında bilim insanları tarafından incelendi.

Independent'ın raporuna göre; Çalışma, beyaz kuma benzer görünümü nedeniyle 'beyaz altın' olarak da bilinen lityumun ne kadarının devasa su kütlesinin dibinde bulunduğunu bulmayı amaçladı.

Şaşırtıcı bir şekilde birçoğu vardı; Gölün dibinde 18 milyon ton kadarının bulunduğuna inanılıyor. Bu, bilim adamlarının gölde sondaj sırasında keşfedilen dört milyon ton lityumun varlığını doğrulamasının ardından geldi.

Gölde keşfedilen büyük miktardaki lityum ile 382 milyon elektrikli araca ait pillerin üretilmesi ve ABD'nin Çin'i geride bırakarak kimyada lider ülke haline gelmesi mümkün olabilir.

Araştırmanın 22 yazarından biri olan Riverside'daki Kaliforniya Üniversitesi'nde jeokimya profesörü Michael McKibben şunları söyledi: “Bu, dünyadaki en büyük tuzlu su yataklarından biridir. Bu, Amerika Birleşik Devletleri'ni tamamen kendi kendine yeterli hale getirebilir.” lityum ve Çin üzerinden ithalatı durduracak.”

Kaliforniya Valisi Gavin Newsom daha önce Salton Lake'i lityumun Suudi Arabistan'ı olarak adlandırmıştı. Bu yeni keşif, gölün dünyadaki en büyük lityum kaynağı olduğu anlamına geliyor.

İklim muhabiri LA Times Sammy Roth'un KJZZ radyosuna verdiği demeçte, “Orada 382 milyon elektrikli araca yetecek kadar lityum bulunduğunu buldular; bu, bugün Amerika Birleşik Devletleri'nde yollarda bulunan araç sayısından çok daha fazla.” Bu lityumu al, çok büyük olur.” Ancak lityumun gölden çıkarılmasının da tehlikeleri var.

SFGATE'e göre, lityuma ulaşmak kolay olmayacak ve lityum tuzlu sudan çözüldükten sonra sıvının geri pompalanmasıyla “lityum açısından zengin tuzlu suyu Dünya yüzeyinin binlerce metre altından çıkarmak için jeotermal üretim kuyuları” gerektirecek. metro.”

Sondajdan etkilenebilecek 180.000 yakın çevre sakininin yanı sıra, süreci tamamlamak için büyük miktarlarda suya ihtiyaç duyulacağından Colorado Nehri su kaynağı da etkilenebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir