Danimarka polisi, Gazze'deki protesto sırasında aktivist Greta Thunberg'i tutukladı.

Bir polis sözcüsü, Kopenhag Üniversitesi'nde yaklaşık 20 kişinin bir binanın girişini kapattığı ve 3 kişinin binaya girdiği olayın ardından 6 kişinin tutuklandığını duyurdu.

REKLAM

Daha önce Filistinlilerle dayanışma mesajı yayınladığı için eleştirilere maruz kalan tanınmış iklim aktivisti Greta Thunberg, çarşamba günü Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Gazze'de devam eden savaşa karşı düzenlenen gösteri sırasında tutuklandı.

Danimarka polisi yaptığı açıklamada, Kopenhag Üniversitesi'nde yaklaşık 20 kişinin bir binanın girişini kapattığı ve 3 kişinin binaya girdiği olay sonrasında toplam 6 kişinin tutuklandığını söyledi.

Polis tutukluların kimliklerini açıklamayı reddetti ancak gösteriyi düzenleyen İşgale Karşı Öğrenciler grubunun sözcüsü Thunberg'in tutuklandığını doğruladı.

Extra Bladet gazetesi tarafından yayınlanan bir fotoğrafta Thunberg, bileğinde kelepçe olarak tanımlanan bir nesne takıyor.

İsveçli genç aktivist, Time dergisi tarafından yılın en genç insanı seçilerek Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi ancak ödülü alamadı.

Gazze'deki savaş

İsrail ile Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas arasında çatışmalar 7 Ekim'de yeniden alevlendi.

İsrail sınırını geçerek baskın düzenleyen Hamas militanları, 7 Ekim'deki saldırısında çoğu sivil olmak üzere yaklaşık 1.200 kişiyi öldürmüş, 250'ye yakın kişiyi de rehin almıştı. Rehinelerin yaklaşık yarısı Kasım ayında, bir haftalık ateşkes sırasında İsrail'in elinde bulunan Filistinli mahkumlarla değiştirilerek serbest bırakıldı.

İsrail, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun (BMGK) derhal ateşkes ilan etme kararına rağmen, 7 Ekim Hamas saldırısının ardından Gazze'de sivillere saldırmaya ve katliam yapmaya devam etmesi nedeniyle uluslararası kınamayla karşı karşıya kaldı.

Gazze sağlık yetkililerine göre İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarında çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 40 bine yakın Filistinli öldürüldü, 90 binden fazlası da yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir