Damadının öldürdüğü kayınpeder, kızının bıçaklandığını görünce saklandı – Son Dakika Türkiye Haberleri

16 yıllık eşi Meltem Zengin (35), iki çocuğunun annesi ve kayınpederi Turgut Doğanyiğit'i (63) bıçaklayarak öldüren Serkan Zengin (36), kayınvalidesi Emine'yi yaraladı. Müdahale eden Doğanyiğit'e 1'i ağır olmak üzere 2 müebbet hapis cezası verildi. 3 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede ifadesine yer verilen Emine Doğanyiğit, şunları söyledi: “Meltem'i defalarca bıçakladı. Serkan kızımı bıçaklarken eşim de kendini siper ederek kızıma sarıldı. Bu sırada o da sırtından bıçaklanarak hayatını kaybetti.”

Kaza, 19 Nisan günü saat 00.30 sıralarında Sağlık Mahallesi Songül Caddesi üzerinde meydana geldi. Bolu'da fabrika işçisi olarak çalışan 2 çocuk annesi Meltem Zengin ile 16 yıldır evli olduğu Serkan Zengin arasında 'kıskançlık' nedeniyle sorunlar başladı. Genç kadının, eşiyle yaşadığı anlaşmazlıkları ailesine anlatması üzerine babası Turgut Doğanyiğit, çalıştığı fabrikanın gece vardiyasından kızını eve getirdi. Serkan Zengin de gece eşi ve ailesiyle konuşmak için kayınpederinin evine gitti. Serkan Zengin, boşanmak istediğini söyleyen eşiyle tartıştı. İkili arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Serkan Zengin, Meltem Zengin ile kayınpederi Turgut Doğanyiğit'i, kayınvalidesi Emine Doğanyiğit'i ise kolundan bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı. Zengin'in olayda kullandığı yaklaşık 40 santimetre uzunluğundaki bıçak, cinayetin işlendiği binanın yaklaşık 100 metre uzağındaki bir binanın avlusunda bulundu. Şüpheli polisteki sorgusunun ardından tutuklandı. Serkan Zengin'e, eşi Meltem Zengin'e yönelik “kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, kayınpederi Turgut Doğanyiğit'e “kasten öldürme” suçundan ömür boyu hapis ve 3 yıla kadar hapis cezası verildi. Kayınvalidesi Emine Doğanyiğit için “kadına silahla zarar vermek” suçundan dava açıldı. Talep üzerine iddianame hazırlandı. Suçlama Bolu Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

“Anne kurtar beni”

İddianamede eşi ve kızı gözleri önünde öldürülen Emine Doğanyiğit'in olay anını anlatan ifadesi yer aldı. Doğanyiğit, kızının Serkan Zengin'e boşanmak istediğini söylediğini belirterek, şöyle konuştu: “Meltem'in boşanmak istediğini tekrar söylemesinin ardından Serkan, siyah paltosunun koluna sakladığı siyah saplı büyük bıçağı çıkarıp şöyle dedi: , '5 kişiyi temizleyeceğim.' Daha sonra bıçağı doğrudan Meltem'e birkaç kez sapladı. “Serkan kızımı bıçaklarken eşim kendini siper ederek kızıma sarıldı. Bu sırada sırtından bıçaklanarak hayatını kaybetti. Eşim evin ön kapısının arkasında yere yığılırken, Meltem 'Anne kurtar beni' diyerek koridora doğru koşmaya başladı. Önünde yıkıldı, iki yeğenlerime zarar vereceğini düşündüğümde evden kaçtı, “Baban gelirse hemen bize gelin. Sonra yeğenlerim geldi” dedi.

'SAROKLUK NEDENİYLE NE YAPTIĞIMI HATIRLAMIYORUM'

Serkan Zengin, suç duyurusunda eşinin kendisini aldattığını iddia ederek şunları söyledi:

“Ocak ayında tartışma çıktı ve birbirimizden şikayetçi olduk. Daha sonra barıştık ve aynı evde yaşamaya devam ettik. Olaydan önce kayınpederimin evine gidip durumu anlattım. Eve girdiğimizde Kaza günü televizyonun ön kapıya dönük olduğu odadaki kanepeye oturdum. Olaylar üzerine tartışmaya devam ettik, eşim oturduğu yerden sağ omzuma tekme attı, ardından bana saldırdı. Mutfağa girip alttan ikinci çekmecede bulunan siyah sapı olarak hatırladığım bıçağı alıp onları korkutmak için tekrar mutfağa gittim. , elinde hatırlamadığım bıçak varken “Nasılsa nişan almadan bıçağı sağa sola salladım. Parçaları nasıl bıçakladığımı hatırlamıyorum. Kaza akşamı farklı zamanlarda toplam 6 bira içtim, ne yaptığımı hatırlamıyorum.”

DAVALIDA HERHANGİ BİR DARBE VEYA KUVVET İŞARETİ YOK

İddianamede ayrıca Serkan Zengin'in eşinin kendisini tekmelediği ve darp ettiği iddiasıyla ilgili son sağlık raporunda vücudunda herhangi bir darp veya şiddet izine rastlanmadığı vurgulandı. 19 Nisan'dan bu yana cezaevinde tutuklu bulunan sanık Zengin, önümüzdeki günlerde Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi karşısına çıkacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir