CHP'li Karakoz: Esnafın canı dertte, AKP'nin başı faizlerle dertte – Son Dakika Siyaset, Cumhuriyet'in Ege Haberleri

CHP Milletvekili Aydın Evrim Karakoz, Halkbank esnaf ve sanatkarlarının kullandığı hazine destekli kredi faiz oranlarındaki artışları TBMM gündemine getirerek, “Hazinenin paraya ihtiyacı varsa tüccarların eline düşmezsiniz” dedi. Gidip devletin kasasına giren çetelerden, faizcilerden, garantili anlaşmalardan kazanç sağlayan patronlardan alacaksınız” dedi.

Yayınlanma: 16.05.2024 – 14:39

Abo Ol

Google Haberleri

CHP Milletvekili Aydın Evrim Karakoz, Halkbank esnaf ve sanatkarlarının kullandığı hazine destekli kredilerin faiz oranlarındaki artışı Meclis gündemine taşıdı. Ekonomik krizin ve artan enflasyonun etkisiyle esnafın çok zor durumda olduğunu vurgulayan Karakoz, şöyle konuştu: “Esnaf ve sanatkarlarımızın kullandığı Hazine destekli esnaf kredisi faiz oranları 1 Mayıs'tan itibaren değişti, kullanılan kredilerin faizleri ise 1 Mayıs'tan itibaren değişti. Bayilerimizin satışları %120 arttı. Esnafımız ne kira ne de fatura ödeyebiliyor; “Tüccar ölüyor, tüccar zor durumda, tüccar siftah yapamıyor, esnaf kepenk kapatıyor, tüccar SGK primlerini dahi ödeyemiyor” dedi.

“DESTEKÇİLERE FANTASTİK KREDİLER, SANATÇILARIN İLGİLERİNİ ARTIRIYOR”

AKP hükümetine seslenen Karakoz, şunları söyledi: “Görüyorsunuz, devlet bankaları hükümet yanlılarına uygun şartlarda kredi verirken, tahsilat dahi talep etmiyorken, tüccarların kullandığı kredilerin faizlerini artırıyor. Hazinenin paraya ihtiyacı varsa esnafa yakalanmazsınız; “Gidip devletin kasasına giren çetelerden, faizcilerden, garantili anlaşmalardan kazanç sağlayan patronlardan alacaksınız” dedi.

Cumhuriyet Tatil otel rezervasyonu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir