Bitcoin rune trendi zayıflamaya devam ediyor

Bitcoin Runes protokolü, Bitcoin ağındaki payını korumakta zorlanıyor. Rune işlemleri, 20 Nisan'daki ilk günden bu yana çoğunlukla hafta sonları olmak üzere sekiz farklı günde Bitcoin blockchain trafiğine hakim oldu.

Bitcoin Runes'un piyasaya sürülmesi dördüncü Bitcoin yarılanmasıyla aynı zamana denk geldi. Ortaya çıkan coşku, Bitcoin blok zincirindeki işlem hacminin artmasına neden oldu. Bitcoin (BTC) madenciliğinden elde edilen gelir ilk kez 100 milyon doları aşarak tüm zamanların en yüksek günlük kazancı olan 107,7 milyon dolara ulaştı.

Kullanıcılar ilk yarıya indirilen blokta nadir rünler ve satoshiler yazmak için 2,4 milyon dolar harcadı. Kaynak: Mempool.space

Runes protokolündeki işlemler, 24 Nisan itibarıyla tüm Bitcoin işlemlerinin %50'sinden fazlasını oluşturuyordu. Zirve, bu işlemlerin bant genişliğinin %81,3'ünü oluşturduğu 23 Nisan'da gerçekleşti. Ancak 2 Mayıs itibarıyla bu rakam %11,1'e düştü.

Bitcoin işlemlerinin protokol türüne göre payı. Kaynak: Kumul analizi

Yukarıdaki Dune haritasında da görüldüğü gibi, rün çılgınlığı bir sonraki hafta sonu yeniden alevlendi. Ancak o tarihten bu yana düşüş eğilimi devam ediyor.

22 Mayıs itibarıyla Runes, Bitcoin işlemlerinin %12,7'sini oluşturuyordu; bu oran, Bitcoin Ordinals'tan (%0,7) ve BRC-20'den (%1,5) çok daha fazla. Ağ işlemlerinin geri kalanı BTC tarafından yapıldı. Sonuç olarak Rune işlemleri tüm zamanların en yüksek seviyesinden %84'ün üzerinde düşüş yaşadı.

Runes, Bitcoin ağına daha fazla fayda sağlamayı amaçlayan, Bitcoin merkezi olmayan finans (DeFi) veya BTCFi olarak bilinen daha büyük bir hareketin parçasıdır. Yeni başlatılan Ordinals ve BRC-20 protokolüyle Bitcoin ağı günlük 926.000 işlem rekoruna ulaştı.

Toplam Bitcoin işlemi sayısı, tüm zaman grafiği. Kaynak Glassnode

Ancak Runes Protokolü için gerçek pazar fırsatı, yatırımcıların ilk heyecan dalgasının azalmasından aylar sonra ortaya çıkabilir.

Cointelegraph'a konuşan TeraWulf kurucu ortağı ve CEO'su Nazar Khan şunları söyledi: “Rünler ve sıra sayıları blok alanının değerini gösteriyor… Bitcoin ağı var olan en merkezi olmayan, güvenli ve sağlam ağdır, bu nedenle kullanım durumları ve bunlardan türetilen değerler olacaktır.” bu blok alanı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir