Bakan Göktaş: Aile ve Gençlik Fonu'ndan 3 bin 963 çift yararlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na 12 bin 519 genç çiftin başvurduğunu, koşulları sağlayan 3 bin 963 çiftin krediden yararlandığını belirterek, “Gençlerimize başlangıç ​​aşamasında destek olmaya devam edeceğiz. Bir aileyiz ve ülkemizdeki tüm gençlerin bu fondan faydalanmasını sağlayacağız” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Osmaniye Valiliğini ziyaret etti. Vali Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra değerlendirmede bulunan Göktaş, bakanlık olarak devletin sosyal politikalarının Türk Yüzyılı vizyonu doğrultusunda daha da ileriye götürülmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Bakanlığın yeni projelerine değinen Göktaş, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde insan odaklı sosyal hizmet ve sosyal politika modellerini uygulamaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçları doğrultusunda yeni projeler geliştiriyoruz. Bu kapsamda Osmaniye'ye son 23 yılda 65'e yakın hizmet verdik. Bunun 9,5 milyar lirası aile ve sosyal alanda olmak üzere milyarlarca liralık yatırım yaptık. Hizmetler “Aile Sosyal Destek Programımız” ile kadın, çocuk, engelli ve yaşlılara destek vererek, zor durumdaki ailelere eşlik etmek ve yaşam kalitelerini artırmak için 2017 yılından bu yana 103 bin aileye ulaştık. program. Binlerce kişinin faydalanmasını sağladık. Osmaniye'de 9 kadın kooperatifimizle kadınların ekonomik hayata katılımını destekliyor ve girişimcilik ruhunu güçlendiriyoruz. Finansal okuryazarlık ve kadınların ekonomik açıdan güçlenmesine yönelik atölye çalışmalarıyla kadınların finansal destek, teşvik ve başvuru mekanizmalarına daha kolay erişmesini sağlıyoruz. Bu kapsamda 2018 yılından bu yana 3.400 kadına destek verdik” dedi.

OSMANİYE'DE 4 BİN 900 KİŞİ EVDE BAKIM HİZMETİNDEN YARARLANIYOR

Evde bakım modeliyle Osmaniyeli çocuklara koruma ve bakım hizmeti sunduklarını belirten Bakan Göktaş, şöyle konuştu:

“'Sosyal ve Ekonomik Destek' programıyla aile bütünlüğünü koruyarak 1.144 çocuğumuzun sağlıklı gelişimine katkıda bulunuyoruz. Şehrimizdeki 7 sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfımız aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye devam ediyoruz. Engelli ve yaşlılarımızın sosyal hayata aktif katılımına önem veriyoruz, Osmaniye'de 2 bakım ve rehabilitasyon merkezinde 116 engelli vatandaşımıza, 1 huzurevi ve rehabilitasyon merkezinde ise 102 yaşlımıza hizmet veriyoruz. Engelli vatandaşlarımızın aile bütünlüğünü koruyarak evde bakım hizmeti sağlanmasına önem veriyoruz. Bu kapsamda Osmaniye'de 4 bin 900 vatandaşımızın evde bakım hizmetlerinden faydalanmasına ek olarak Osmaniye'de Bariyer inşaatı konusunda da devam eden yatırımlarımız var. Merkezde Ücretsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi ile Kadirli'de Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin yanı sıra Düziçi, Bahçe ve Kadirli'de Sosyal Hizmet Merkezi'nin proje çalışması. Bu çalışmaları en kısa sürede tamamlayıp Osmaniyeli vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

'YENİ AİLELER YOLUNDA GENÇLERİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Aile ve Gençlik Fonu'nun pilot uygulamasını 6 Şubat depreminden etkilenen 4 il ve 2 ilçede başlattıklarını hatırlatan Bakan Göktaş, şöyle konuştu: “İlk etapta Adıyaman, İslâhiye ilçeleri ve Nurdağı'ndan, Gaziantep, Hatay'dan başvuru aldık. Doğurganlık oranı en yüksek Kahramanmaraş ve Malatya Karabük, Bartın ve Zonguldak'tan başvuru almaya başladık Bugüne kadar 12 bin 519 genç çift yararlandı, 'İstiyorum' kredisinden 3 bin 963 çift yararlandı. Başvuru koşullarını gevşeterek genç çiftler için asgari ücreti 2'yi aşmayan gelir kriterini, bireylerin alabileceği ek ödemeler de dahil olmak üzere 2,3 asgari ücrete çıkardık. Gençlerimizin aile kurmasına destek olmaya devam edeceğiz ve ülkemizdeki tüm gençlerin bu fondan faydalanmasını sağlayacağız.”


Etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir