Austin: Hamas'ın Gazze'deki birliklerimize saldırmayı planladığına dair hiçbir işaret görmüyorum

İstihbarat bilgilerini kürsüde tartışmadığını vurgulayan Austin, Hamas'ın şu anda Gazze'deki Amerikan birliklerine saldırı planladığına dair hiçbir belirti görmediğini söyledi.

Austin, Gazze'nin bir çatışma bölgesi olduğunu vurgulayarak birçok şeyin olabileceğini vurguladı.

Gazze'deki Amerikan birliklerinin bölgeye güven getirdiğini vurgulayan Austin, şöyle konuştu: “Birliklerimizin güveni ve güvenliği benim için çok önemli.” dedi.


Sivillerin çatışma bölgesinden uzaklaştırılması önemli

İsrail'in Refah'a yönelik planladığı kara saldırısıyla ilgili olarak Austin, ABD'nin İsrail'e herhangi bir eyleme geçmeden önce sivillerin çatışma bölgesinden uzaklaştırılmasının önemli olduğunu söylediğini söyledi.

Koşulların herhangi bir operasyon için uygun olmadığını belirten Austin, ABD açısından herhangi bir şey olmadan bölgedeki sivil nüfusla ilgilenilmesi gerektiğinin açık olduğunu vurguladı.

ABD Başkanı Joe Biden, 7 Mart'ta ordusuna, yardımların Gazze'ye girebilmesi için sahilde geçici bir iskele inşa edilmesi talimatını verdiğini açıklamıştı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Gazze kıyısında insani yardım amaçlı kullanılması beklenen yüzer havuzun inşaatının mayıs ayında faaliyete geçme hedefine göre devam ettiğini bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir