Aksaray'da tüyler ürperten kaza… İntihar eden borçlusunun mezarını açıp cesedi yakmak istedi – Son Dakika Türkiye Haberleri

Olay, 20 Nisan'da Ervah mezarlığında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Aksaray'da 8 gün önce çobanlar tarafından tüfekle ölü bulunan Abdullah Köse'nin (40) polis tarafından yapılan incelemelerin ardından intihar ettiği belirlendi.

İntihar eden Abdullah Köse'ye iş amacıyla yaklaşık 400 bin lira borç veren Alaaddin Y., Abdullah'ın ardından parayı alamayınca ödeme günü olan 20 Nisan akşamı mezara gitti. Köse'nin ölümü.

“SENİ YERİN ALTINDA YAKACAĞIM”

İlk olarak Ervah mezarlığında Köse'nin mezarı başında konuşmaya başlayan Aladdin Y., bir süre sonra çılgına dönerek ölen borçlusuna hakaretler yağdırdı. Merhum Abdullah Köse'nin mezarının bir kısmını açan Aladdin Y. de sosyal medya hesabından canlı yayın açarak, “Kaçmak o kadar kolay değil, seni yerle bir ederim” dedi.

Yaptığı her şeyi canlı yayınlayan ve mezarın bir bölümünü açan Aladdin Y., daha sonra mezarın içine yanıcı bir madde dökerek ateşe verdi. Aladdin Y., merhumun yatağının yanına gömdüğü adının yazılı olduğu tahtayı çıkarıp ateşe verdi. Mezarı ateşle açmaya devam eden ve merhuma küfür ve hakaretlerde bulunan Aladdin Y., şunları söyledi: “Evet Apo, ileri geri gittik. Kaçmak o kadar kolay ve basit değil kardeşim. Nereye koşuyorsun? Ezana şahit olun, benim paramı böyle çarçur edemezsiniz, çok şükür çekemem. “Ben ailemin ve çocuklarımın rızkını siz yiyin diye vermedim” dedi.

“CESENİNİ YERİN ALTINA KOYMAYACAĞIM”

Türbede ayın 20'si olduğunu söyleyen Alaaddin Y., şunları söyledi: “Bugün 4'üncü ayın 20'si. Bugün senin maaş günündü. Bana para ödemek yerine ölmeyi seçtin. Belki de gerçeği kendi yönteminizle buldunuz. Ama Kur'an aşkına seni yerin dibine sokmayacağım, 3-4-5-2-0 bitti. Şansın tükeniyor Apo. Bu ihaneti bana yapmasaydın daha iyi olurdu ama Allah şahidim olduğuna göre vicdanım rahat. Çünkü bana bu ihaneti yapmasaydın daha iyi olurdu. Ticaret yaptım. Ben seni benden para istemeye zorlamadım, bana para vermeye zorlamadım, sen geldin ve beni kandırdın. Neden? Ticaret yapacağımızı söyleyerek beni kandırdın. Seni yakacağım dedim Apo, yapacağım. Hakkımı yedin, hainlikle yedin. Ama gerçek şu ki, haklarımdan kimseye vazgeçmiyorum. Eğer hayatta olsaydım sana bunu alırdım. Ben haklarımdan kimseye vazgeçmedim. Yakacağım dediysem yakarım. Bak seni yakacağım oğlum. Hain Apo, şerefsiz Apo, şerefsiz Apo. Keşke bu ihaneti yapmasaydın ve sırf iş yaptığımız için beni oyalamasaydın. Yedirtmeyeceğim Apo dedim, ailemin geçimini yemene izin vermeyeceğim Apo, oğlumu yemene izin vermeyeceğim. Eğer imzanı almadıysam bu, erkekliğine güvendiğimden değildi. Senin dostluğuna, dostluğuna güvenmedim. Ama bu ihanet hiç aklımdan geçmedi Apo. Madem çıkmazdaydın neden beni kandırdın oğlum, iş yapıyorduk. Apo, bana yapılan bu ihaneti neden meşru buldun? Apo haini, Apo haini, neden benim hakkımı kaybettin Apo? Cesedini orada bırakmayacağım Apo. Seni yakacağım. “Onun cesedini toprağa vermeyeceğim Apo” dedi.

PİYASAYA SÜRÜLMÜŞ

Canlı yayını gören merhum Abdullah Köse'nin yakınları durumu hemen 112 acil çağrı merkezine bildirdi. İhbarın ardından mezarlığa çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede Abdullah Köse'nin mezarına gelen polis ekipleri, ateşe verilen mezarın üzerindeki mezarı açarken Aladdin Y.'yi yakaladı.

Şahıs güçlükle sakinleştirilip gözaltına alınırken, türbede çıkan yangın polis ve korumalar tarafından söndürüldü. Aksaray Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ekipleri, açık mezarı tekrar kapattı. Sorgulanmak üzere polis merkezine götürülen Aladdin Y., buradaki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca “adli kontrol” yapılarak serbest bırakıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir