Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez ve pratik lezzeti olan tavada yumurtalı tost, doyurucu ve lezzetli bir alternatif. Lezzetli ve yapımı kolay bir tarif arıyorsanız bu tarif tam size göre! İş yerinde, Tavada yumurtalı tost yapımı adım adım…
YUMURTA LEZZETİ TARİFİ
Malzemeler:
2 dilim kızarmış ekmek
1 yumurta
2 dilim çedar peyniri
1 dilim sosis (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
bir tutam tuz
Bir tutam karabiber
TAVA YUMURTA TADISI NASIL YAPILIR
Yumurtayı bir kaseye kırıp bir tutam tuz ve karabiber ekleyip iyice çırpın.
Orta boy bir tavayı ocağa alıp, tereyağını ekleyip erimeye bırakın.
Tost ekmeğinin her iki tarafını da çırpılmış yumurtaya bulayın.
Yumurtaya batırılmış ekmeği, ısıtılmış bir tavada her iki tarafı da altın rengi oluncaya kadar kızartın.
Kızartılmış ekmek dilimlerinden birinin üzerine kaşar peyniri ve isteğe bağlı sucuk dilimlerini yerleştirin.
Diğer ekmek dilimini de üstüne kapatın.
Tostu tekrar tavaya alın ve kaşar peyniri eriyene kadar kısık ateşte ısıtın.
Gerekirse peynirin daha hızlı erimesi için tavayı bir kapakla kapatabilirsiniz.
Hazırladığınız yumurtalı tostu dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.
Çay veya taze sıkılmış portakal suyu eşliğinde harika bir kahvaltının tadını çıkarabilirsiniz.
Afiyet olsun!