Bej Kitap'tan ekonomik yavaşlama uyarısı


Amerikan ekonomisinin mevcut durumuna ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı “Bej Kitap” raporunda, son dönemde ekonomik aktivitede durgunluk yaşayan veya düşüşe geçen bölge sayısının 5'ten 9'a yükseldiğini okuyoruz.

ABD Merkez Bankası (Fed), ülke genelinde ekonomik aktivitenin son haftalarda yavaşladığını ve ılımlı fiyat artışlarının yaşandığını bildirdi.

Fed, Eylül sayısında Amerikan ekonomisinin mevcut durumuna ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı “Bej Kitap” raporunu yayımladı.

Bankanın 12 şubesinin analiziyle hazırlanan raporda, 3 bölgede ekonomik aktivitenin bir miktar arttığı, durağan veya azalan aktivite bildiren bölge sayısının ise son referans döneminde 5'ten 9'a çıktığı belirtildi.

Raporda, istihdam seviyelerinin genel olarak sabit kaldığı, işten çıkarmaların nadir olduğu ve ücret artışlarının ılımlı olduğu belirtildi.

Raporda imalat faaliyetlerinin çoğu bölgede düşüş gösterdiği belirtilirken, bölgelerdeki ekonomik faaliyetlerin genel olarak önümüzdeki aylarda sabit kalması veya bir miktar iyileşmesinin beklendiği, 3 bölgede ise hafif bir düşüş beklendiği belirtildi.

Raporda, “Genel olarak, son raporlama döneminde fiyatlarda ılımlı bir artış meydana geldi” denildi. Fiyat ve maliyet baskılarının önümüzdeki aylarda istikrar kazanması veya azalmasının beklendiği belirtildi.


Etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir