Rekabet Kurulu huzurunda 2 şirketin sözlü savunması yapıldı – Son Dakika Ekonomi Haberleri

Aseptik gıda sıvılarının dolumu ve aseptik gıda sıvılarının paketlenmesine yönelik makinelerin üretim ve satışında faaliyet gösteren iki firma, Rekabet Kurulu önünde sözlü savunmalarını sundu.

Toplantı, Rekabet Komitesi Başkan Yardımcısı Ahmet Algan başkanlığında Rekabet Kurumu'nda gerçekleşti.

Algan, Tetra Laval Holding & Finance SA ve Tetra Pak Ambalaj Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi hakkında Rekabetin Korunması Kanunu'nun ilgili maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla soruşturma açıldığını hatırlattı.

Soruşturma Komisyonu temsilcisi, yapılan inceleme, soruşturma ve değerlendirme sonucunda söz konusu sektörde söz konusu teşebbüslerin hakim durumu kötüye kullandıklarına ilişkin bir ihlalin ortaya çıkmadığını belirterek, idari para cezası verilmesine gerek olmadığını belirtti.

Öte yandan temsilci, Tetra Prism Aseptik ambalaja ilişkin marka hakkı nedeniyle gelecekte ortaya çıkabilecek rekabet kaygıları nedeniyle Tetra Pak Ambalaj Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin, Tetra Pak Ambalaj Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin, marka hakkının kullanım oranını Kuruma iletmesini talep etti. Sıvı gıdalara yönelik aseptik karton ambalaj üretimi ve satışına yönelik piyasada 2 yıl arayla 10 yıl süreyle faaliyette bulunduğunu belirten Tetra Laval Holding & Finance SA'nın, Türk Patent ve Marka Kurumu'na tescil başvurularını da rekabet otoritesine iletmesini istedi. Fikri mülkiyet. üç boyutlu şekillerin hakları.

Temsilci ayrıca, üç boyutlu şekillere ilişkin marka ve tasarım başvuruları ve modellerinin yarattığı rekabet kaygılarına ilişkin Türk Patent ve Marka Kurumu ile Rekabet Kurumu arasında bir işbirliği protokolü geliştirilebileceği sonucuna varıldığını belirtti.

Daha sonra parti temsilcilerine söz verildi.

Şikayetçi firmanın temsilcisi, iki şirketin piyasadaki hakim durumlarını kötüye kullandıklarını belirterek, kendilerine idari yaptırım uygulanması çağrısında bulundu.

Soruşturma kapsamındaki şirketlerin temsilcileri, şirketlerin ilgili yasayı ihlal etmediğini, dolayısıyla para cezası verilmesine gerek olmadığını savunarak, soruşturmayı yürüten temsilcinin zorunlu bildirim talebinin reddedilmesini talep etti.

Konsey, soruşturmaya ilişkin nihai kararını 15 gün içinde açıklayacak. Kararın daha erken verilmesi halinde Kurumun internet sitesinde duyurulacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir