Fransa'da polis eylemcilerle çatıştı: 6 yaralı

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Fransa'da plastik kaplı su depoları planlarını protesto etmek için binlerce kişi sokaklara çıktı, yakındaki araçları ateşe verdi ve mağazalara saldırdı.

REKLAM

Fransa'nın batısındaki liman kenti La Rochelle'de Cumartesi günü yaklaşık 4.000 protestocu plastik kaplı su deposu projesine karşı sokaklardaydı.

Eylem barışçıl yürüyüşlerle başladı ve bazı protestocuların mağazaların ön camlarını kırdığı ve araçları ateşe verdiği görüldü.

Polis barikatlar, tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz kullanarak protestocuları dağıtmaya çalıştı ancak taraflar arasında gergin anlar yaşandığı, çatışmada 5 aktivist ve bir polis memurunun yaralandığı bildirildi.

Protesto tamamen sona erdiğinde kolluk kuvvetlerinin en az 6 protestocuyu gözaltına aldığı öğrenildi.

tartışmalı proje

La Rochelle'de 4 bin kişinin katıldığı ve şiddet olaylarının yaşandığı protestoların merkezinde birkaç hektarlık alan üzerine yapılması planlanan plastik su deposu projesi yer aldı.

Çevre aktivistleri ve sivil toplum kuruluşlarının (STK) protestolarının gölgesinde, 2022 yazında yaşanan kuraklığa çözüm olarak bir kez daha Sainte Soline'de benzer depolar inşa edildi.

Yaklaşık 700.000 metreküp su hacmine sahip depolama tesislerinin, en az 300 olimpik yüzme havuzuna eşdeğer büyüklükte olduğuna inanılıyor.

Plastik su deposu projesine karşı olanlar ise bunun kalıcı bir çözüm olmadığını düşünüyor. Aktivistlere göre kışın yeni toprak oluşumu, çevreye zararlı olduğu iddia edilen depoların inşasıyla kesintiye uğrayabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir