Mert Müldür'ün volesi EURO 2024'ün en güzel golü seçildi

Mert Müldür'ün golü, Türk milli takımının EURO 2024 macerasında attığı ilk gol oldu.

REKLAM

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Mert Müldür'ün Gürcistan'a attığı voleyi EURO 2024'te cumartesi gününün en iyi golü seçti. Sosyal medya platformunda yayınlanan videoda turnuvadan başka goller de vardı.

Müldür'ün bu golünü, İspanyol genç yıldız Lamine Yamal'ın Fransa'ya attığı gol takip etti. Turnuvanın en iyi golünün seçildiği Gürcistan karşılaşmasında Arda Güler'in Türkiye'yi tekrar öne geçiren golü listede üçüncü sırada yer aldı.

Listenin dördüncü sırasında Jude Bellingham'ın İngiltere'yi uzatmalara götüren röveşata vuruşu yer alırken, beşincisi ise İsviçreli Xherdan Shaqiri'nin İskoçya'ya attığı gol.

Avrupa Futbol Şampiyonası'na F Grubu'nda başlayan Türk milli futbol takımı, ilk sınavına 17 Haziran'da Gürcistan karşısında çıktı.

Almanya'nın Dortmund kentindeki Westfalen Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Türkiye, UEFA'nın turnuvanın golü olarak seçtiği Mert Müldür'ün 25. dakikada attığı voleyle öne geçti.

Gürcistan bu gole sadece 7 dakika sonra Georges Mikautadze ile karşılık verdi. 90 dakika süren maçın ikinci yarısında A Milli takım, Arda Güler'in uzak mesafeden attığı gol ve Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle sahadan 3-1 galip ayrıldı.

F Grubu'nu 2. sırada tamamlayan Vincenzo Montella'nın öğrencileri, son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Hollanda karşısında alınan sonuç Avusturya karşısında alınan sonucun tam tersi oldu ve milli takım evine 2-1 mağlup döndü. İspanya, finalde İngiltere'yi yenerek EURO 2024'ü kazandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir