“Hiç kimse ama kesinlikle hiç kimse özgür irademizi zincirleyemez.”

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında hedef aldığı noktalardan biri olan Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Müdürlüğü Yerleşkesi'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitleri anma programı düzenlendi.

Bakan Yerlikaya, darbe girişimi gecesi kampüse ilk bombanın düştüğü Havacılık Dairesi alanını ilk kez ziyaret etti.

Özel Harekat Müdürlüğü'nün darbe girişimi sırasında şehit olanların fotoğraflarının sergilendiği bölümlere karanfil bırakan Yerlikaya, programa katılan şehit aileleri ve gazilerle sohbet etti.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı, Kur'an-ı Kerim okunması ve dualarla başladı.

Yerlikaya, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla vatanın bekası için büyük bedeller ödeyen Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığı'nda görev almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yerlikaya, çok özel bir yerde birlikte çok özel anlar yaşadıklarını, dudaklarında dua, yüreklerinde öfkenin olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“8 yıl önce tam da bu dakikalarda, bedeli şehitlerin, hainlerin kanıyla ödenen, aziz vatanımıza alçak bir ihanet girişimi yaşandı. O karanlık gecede, tanklar gökten bombalar yağdı. Masum insanlar ayrım gözetmeksizin vuruldu hainler, “Korktukları, yok etmek istedikleri, ölüm getirmek istedikleri yerler de vardı ve bu yerlerin ilki Gölbaşı Özel Harekat Müdürlüğü'ydü. Operasyonlar ve Havacılık Departmanı, inatçı kahramanların evi.”

O gece Türk milletini sınadıklarını vurgulayan Yerlikaya, şöyle konuştu: “Vatan sevgimizle sınadılar. Kızıl bayrağa duyduğumuz sevgiyle, canımızla, asla alamadığımız evlatlarımızla sınadılar. yeterli.” koklamak.” dedi.

Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Son sözü topla, tüfekle değil, iman belirleyecek” sözlerini aktardı. Sözlerini hatırlatarak şöyle devam etti:

“Canları pahasına sokağa çıkan o kocaman yürekler, haydut darbecilere asla boyun eğmedi. O koca yürekler, o karanlık gecede kimisi bayrağımızın hilal, kimisi yıldızı oldu. bazıları da asil kanlarıyla boyadıkları hilal oldu! İstiklâl şairimiz Mehmet Akif'in dizelerinde haykırdığı gibi: 'Keşke cehennem olsa, onu göğüslerimizde söndürürüz, geri dönemeyiz, yürürüz. !'

15 Temmuz'un, bağımsızlığını, istikbalini ve iradesini canı pahasına savunan “milletimizin zaferi” olduğunu belirten Yerlikaya, şöyle konuştu: “Bu destan, tarihe altın harflerle kazınacak ve yaşatılacak büyük bir destandır. Nesiller boyu anlatılacak olan, Milli Mücadele'de olduğu gibi Türk milleti o karanlık gecede ayağa kalkarak varlığımızı ve birliğimizi savundu.” “Elinde bayrağı, kucağında çocuğu, yanında çocuğuyla sokağa çıkan milletimiz, o gece bütün dünyaya haykırdı: 'Bu ülkenin tek sahibi biziz ve kimse zincirleyemez' özgür irademiz!'' dedi.

“Bayrağımızı indirmediler”

15 Temmuz gecesi ülke genelinde 252 kahramanın şehit edildiğini, 2 bin 740 kahramanın da gazilik unvanıyla onurlandırıldığını hatırlatan Yerlikaya, şöyle konuştu:

“Gölbaşı Özel Harekat Müdürlüğümüzde 44 kahramanımız, Havacılık Dairemizde 7 kahramanımız, Ankara Emniyet Müdürlüğümüzde 13 kahramanımız, İstanbul ve Muğla'da 7 kahramanımız bu ihanet girişimine karşı milletimize kalkan olarak şehit olmuştur. iyisiyle kötüsüyle canlarını feda ettiler İşte o yiğitlerimiz: “Tarihe adlarını altın harflerle yazan o kahramanlar bayrağımızın yere düşmesine izin vermediler. Onlar gerçek kahramanlar oldular.”

Yerlikaya, şehitlerin isimlerinin kalplerimize kazındığını ve aziz hatıralarının hiçbir zaman unutulmayacağını belirterek, şehitlerin isimlerini tek tek okudu.

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz tarihli “Ahmet'im, Mehmet'im, Şehitlerim” belgeselinin izlendiği program sonunda kampüs polisleri “özel harekât yemini” etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir