İzmir'de halk sağlığı için yoğun çalışma – GÜNDEM

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Kurban Bayramı sonrası kentteki hayvan pazarları ve kurban alanlarını temizleyip dezenfekte ediyor. Vektör kontrol, polis ve sokak temizlik ekipleri, halk ve çevre sağlığı yararına bu alanlarda hijyen ve güvenlik standartlarının en üst düzeyde tutulması için titizlikle çalışıyor.Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için tüm ekiplerimiz sahada bulunuyor.
Ekipler, Kurban Bayramı boyunca kesim alanlarını her gün düzenli olarak dezenfekte edip ilaçlama yaptı ve tüm atık önlemlerini alarak çevre kirliliğinin önüne geçti. Polis ekipleri de düzenin sağlanması ve sağlık ve güvenlik standartlarının sağlanması için olay yerine müdahale etti.
Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü ekip lideri Yasemin Kırkağaç, şunları söyledi: “Ekiplerimiz bayram öncesi kurban pazarlarına odaklanarak kara sineklerle mücadelede etkili çalışma yaptı. Hayvan çadırlarının çevresinde hem güvelerin ilaçlanması ve kireçlenmesi hem de karasineklerin yoğunlaştığı noktalarda 1 ay boyunca çalışmalarımızı sürdürdük. Kurban Bayramı'nda her gün kesim alanlarında çalışıyorduk. Artık tatil bitti ama ekiplerimiz sahada çalışıyor. Halk sağlığını tehlikeye atabilecek durumların yaşanmaması için görevimizi sürdürüyoruz. Mercato del Sacrificio bölgelerinde polis ve şehir temizlik ekipleri de sahada bulunuyor. Hem inceleme hem de temizlik çalışmaları devam ediyor. Karasineklerle mücadele için kentte özellikle atık depolama alanlarında dezenfekte çalışmalarımız devam ediyor. Artık Işıkkent'teyiz. Geriye kalan atıkları temizleyip denetimlerini gerçekleştiriyoruz. Tatil bitiminde firmalar bu alanda çalışmalara başlayacak. Karasinek ile ilgili herhangi bir şikayetin yaşanmaması için tüm ekiplerimiz görev başındadır” dedi. Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir