Bitcoin NFT'leri toplam satışlarda ilk üçe girdi

Bitcoin ağı, tüm zamanların değiştirilebilir olmayan token (NFT) satış tablosunda bir sıra yükselerek, daha önce tüm zamanların en yüksek üçüncü NFT satış rekorunu elinde bulunduran Ronin blok zincirini geride bıraktı.

18 Haziran'da NFT veri izleyicisi CryptoSlam, Bitcoin tabanlı NFT'lerin 4.271.928.280 dolarlık tarihi bir satış hacmine ulaştığını ortaya çıkardı. Bu rakam, Ronin blockchain rekoru olan 4.271.675.550 doları aşarak Bitcoin'i, Solana ve Ethereum'un ardından NFT satışlarında ilk üç lider blockchain ağına soktu.

Tüm zamanların satış hacmi. Kaynak: CryptoSlam

Son 30 gün içinde Bitcoin tabanlı NFT'lerin satış hacmi 148 milyon dolara ulaştı. Bu onları bu ay için 157 milyon dolarlık hacim gören Ethereum'un ardından ilk iki sıraya yerleştiriyor. Solana yaklaşık 77 milyon dolarla onu yakından takip ediyor.

Milyonlarca satış kaydetmesine rağmen, CryptoSlam'e göre NFT'lerin hacminde bir düşüş görüldü; üç büyük zincir, 30 günlük satışlarda en az %40'lık bir düşüş gösterdi.

Bitcoin NFT'leri hâlâ “ilkel”

Ronin ağının arkasındaki ekip olan Sky Mavis'in kurucu ortağı Jeff Zirlin, yaptığı açıklamada NFT'nin benimsenmesinin artmasının olumlu olduğuna inandığını söyledi. Yönetici, Cointelegraph'a Bitcoin'e odaklanmadığını, blockchain oyun ekosistemleriyle rekabet ettiğini söyledi. Zirlin dedi ki:

“Bitcoin NFT'lerine pek dikkat etmedik çünkü bunlar hâlâ ilkel ve oyunla ilgisiz. Genel olarak, NFT'lerin daha fazla benimsenmesi olumlu ve özellikle oyun odaklı ekosistemlerle daha rekabetçi olabiliriz.”

Zirlin, oyunların artık “bir evrim sürecinde” olduğuna inanıyor. Sky kurucu ortağı Mavis, daha önce oyun şirketlerinde işe yarayan stratejilerin, artan kullanıcı edinme maliyetleri nedeniyle getirilerinin azalmaya başladığını açıkladı.
Zirlin, “Web3, teşvikleri çekirdek kitlelerle ve sahipliğe dayalı gelir modelleriyle uyumlu hale getirerek daha uzun ömürlü oyunlar yaratan alternatif bir yol sunuyor” diye ekledi.

Bitcoin NFT'lerin toplam satışları 4 milyar dolara ulaştı

4 Haziran'da CryptoSlam'den elde edilen veriler, Bitcoin tabanlı NFT'lerin mutlak satış hacminin 4 milyar dolara ulaştığını gösterdi. Veriler, 3,97 milyar dolarlık NFT satışını ve 80 milyon dolardan fazla yıkama satışını birleştirdi.

Yeni dönüm noktasına rağmen, daha geniş NFT pazarında daha düşük satış hacimleri görüldü. Mayıs ayında aylık NFT satış hacminde Nisan ayına göre %54'lük bir düşüş görüldü. NFT'ler Nisan ayında 1 milyar dolardan fazla satış elde ederken, dijital koleksiyon sektörü Mayıs ayında 624 milyon dolarlık bir hacim elde etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir