İtalya'da bir grup Filistin'e destek için kurulan çadırlara saldırdı

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, öğrenciler 10 Mayıs'tan bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını Milano Devlet Üniversitesi'nin avlusunda ve binası içinde çadırlar kurarak protesto ediyor ve okullarının İsrail ile bilimsel işbirliği anlaşmasının feshedilmesini talep ediyor. Dün 10 kişilik bir grup tarafından saldırıya uğradı.

Kendilerini “Komünist Mücadele” aktivisti olarak adlandıran 10 kişinin, Filistin için kurdukları çadırlarda uyuyan öğrencilere saldırdığı, ardından iki grup arasında kavga çıktığı kaydedildi.

[Milano Devlet Üniversitesi’nde Filistin’e destek çadırları | Fotoğraf: AP]

Sosyal medyada yer alan bazı yorumlarda çadırlara saldıranların “Siyonist grup” olduğu iddia edildi.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Elio Franzini, okul içindeki, okulun kurumsal faaliyetlerine zarar veren şiddet eylemlerini ve sömürgeleştirmeyi kınadı.

Amerikan üniversitelerinde Filistin protestoları

Columbia Üniversitesi'ndeki Filistin yanlısı öğrenciler, okulun Filistin'in işgalini ve Gazze'deki soykırımı destekleyen şirketlere devam eden mali yatırımlarını protesto etmek için kampüsün bahçesinde oturma eylemi düzenlediler.

Polis 108 öğrenciyi tutukladı ve okul yönetimi eyleme katılan yaklaşık 80 öğrenciyi okuldan uzaklaştırdı.

Columbia Üniversitesi'ndeki Filistin yanlısı gösteriler aynı zamanda New York Üniversitesi (NYU), Yale, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), Tufts Üniversitesi, New School ve New York gibi ABD'deki diğer büyük yüksek öğretim kurumlarına da sıçradı. York Üniversitesi. Kuzey Carolina.

7 Ekim'den sonra İsrail'in Gazze'yi işgal etmesi

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim 2023'te “Filistinlilere ve Mescid-i Aksa başta olmak üzere kutsal değerlere yönelik devam eden ihlallere yanıt verme” motivasyonuyla İsrail'e karşı kapsamlı bir saldırı başlattı. “

İsrail, 7 Ekim saldırılarında 1.200 İsraillinin öldüğünü, 5.132 kişinin yaralandığını açıkladı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15.103'ü çocuk ve 9.849'u kadın olmak üzere 35.647 Filistinli öldürüldü, 79.852 kişi de yaralandı.
Enkaz altında hâlâ binlerce kişinin öldüğü söylenirken sivil altyapı da tahrip ediliyor, insanların sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları hedef alınıyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana 282'si kara işgali sürecinde olan 630 askerinin öldüğünü açıkladı.

Çatışmada 24 Kasım 2023'te 4 gün süren ve daha sonra 3 gün daha uzatılan “insani duraklama” sırasında 81 İsrailli ve 240 Filistinli tutuklu karşılıklı olarak serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail binlerce Filistinliyi gözaltına almaya ve hapsetmeye devam ediyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerlerinin ve yasadışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 514 Filistinli hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir